X

Музей техніки «Машини часу» став триповерховим

Одна из крупнейших коллекций в Украине – музей техники «Машины времени» начал формировать третий этаж экспозиции.

Приватний музей техніки Михайла Пруднікова «Машини часу» в Дніпрі являє собою найцікавіше зібрання зразків транспорту середини XX століття. «Автоцентр» розповідав про рідкісні і справді унікальні екземпляри, що зберігаються там, – десантну вантажівку ГАЗ-66В, автобус типу КАвЗ-651, гоночні «Естонії», «бойові» ралійні «Запорожці» і «Москвичі», повнопривідний «Москвич-410», американське купе Chevrolet Belair з гаража Галини Брежнєвої та інші раритети.

Варто зазначити, що на колишній території музею було вже затісно – площі двох залів і двох поверхів практично вщерть заповнені легковими та вантажними автомобілями, мотоциклами і навіть антикварною побутовою технікою. І ось кілька місяців тому власники музей почали реконструкцію, додавши над корпусом третій рівень.

На новому поверсі стоятиме експозиція «легкої кавалерії» – мопеди, велосипеди, малокубатурні мотоцикли. Наразі ця колекція тільки формується, але найнетерплячіші відвідувачі і нині можуть побачити тут дещо цікаве: мофу (педальний мопед) «Яветту», мотовелосипед Львівського велозаводу, мотоцикл К-125, багату колекцію уніформи громадських закладів та деякі інші експонати.

Також нагорі планується створити справжній кінозал – з класичним плівковим кіноапаратом і білим екраном. Крім того, музей техніки «Машини часу» розглядає ідею побудувати на нових площах кілька типових приміщень періоду 1950-1960-х років – квартиру обивателя, можливо, контору держслужбовця. Побажаємо адміністрації вдалого втілення в усіх проектів і успіху в такій важливій справі – збереження нашої історії.