X

На аукціон виставили рідкісне купе Audi в 60-річному віці

Финальные торги запланированы на январь 2021 года

Автомобілі німецької компанії Audi асоціюються з прекрасною якістю, чудовими динамічними характеристиками і, звісно, продуманими екстер’єром і інтер’єром. Однак такими машини марки були не завжди. Так, вони вигідно відрізнялися від інших транспортних засобів, але були набагато скромнішими і більш атмосферними.

Один із таких екземплярів виставили на продаж на аукціоні Mecum. Йдеться про спортивне купе Auto Union 1000 S 1960 року випуску. Саме з цього авто почалася історія преміальних моделей марки. Розробляючи цей транспортний засіб, виробник постарався зробити його максимально комфортним, щоб забезпечити можливість тривалих подорожей.

Зовні купе в чомусь перегукується з культовим Volkswagen Beetle. Авто отримало круглі фари, решітку радіатора з кольоровим логотипом Audi, опуклі передні крила, характерні для того часу задні крила, які частково прикривають колеса, контрастний дах і безліч хромованих деталей на кузові.

Читайте також:
Chevrolet Chevelle Вина Дизеля из «Форсажа» выставлен на аукцион

У салоні — двоколірні сидіння з контрастним помаранчевим оздобленням, приладова панель із вертикальними датчиками, транзисторний радіоприймач Motorola і аналоговий годинник. Зараз такі функції здаються дуже скромними, але в 60-х роках це був верх розкоші. Під капотом встановлено 1,0-літровий рядний трициліндровий двигун потужністю 57 к.с. Максимальна швидкість авто, яке важить 903 кг, становить 135 км/год.