X

На історичному ралі у Києві показали унікальні автомобілі (відео)

У столиці 9 вересня відбулося історичне ралі «Українська легенда», організаторами якого виступили Old Car Land та Київський міський автомотоклуб. Спочатку захід був запланований на День незалежності України, проте через міркування безпеки перенесено на цю суботу. Історичне ралі «Українська легенда» є благодійним. Виручені від проведення кошти будуть направлені на придбання дронів для наших захисників на передовій.

Біля пам’ятника Засновникам Києва зібралося близько сотні транспортних засобів різних марок та років випуску. За кількістю репрезентованих машин, випущених до 1998 року, історичне раллі потрапило до Національного реєстру рекордів України.

 

Справжньою сенсацією став показ передньопривідного кабріолету 1936 випуску – Audi Front UW225. Поруч стояла ще одна прем’єра – і теж кабріолет, шикарна дводверна модель Buick Electra 225 зразка 1963 року. Ось така магія цифр.

Заслуговує на увагу і Сhevrolet Corvette Stingray. Хоча це покоління спорткарів (С3) випускалося з 1968 року на ралі можна було побачити одну з пізніх версій. Тут встановлено двигун з електронним упорскуванням Сross-Fire, який вперше на Сorvette почали застосовувати з 1982 року. Приємною несподіванкою став приїзд класичного Porsche – моделі 911, виготовленої у 1984 році. А також стильного купе Jaguar XJS V12 випуску 1987 року.

Також багато людей булойі у броньованого «шістсотого» Mercedes-Benz W140, який раніше належав Павлу Лазоренку. Машина була переобладнана на «броньовик» столичною компанією TopGuard.

На історичному ралі «Українська легенда» було представлено ще багато цікавих автомобілів, про які ми вже розповідали раніше. Також широко демонструвалися мотоцикли.