X

Виявлено неймовірну угорську переробку ВАЗ-2101

Сделано в Венгрии - самая невероятная Лада

Нерідко на базі популярних моделей випускають інші, абсолютно нові авто. У світі автовиробників це нормальна практика. Але чи знали ви, що таким “донором” була навіть вазівська копійка? Ні, не для “двійки”, а для карколомного родстера однієї з угорських фірм! Такий автомобіль справді існував, про що розповіли наші колеги з TopGir.

Йдеться про двомісне авто в ретродизайні Arsenal Roadster. І хоча машина за своїм виглядом повторює моделі 1920-1930-х років, на світ вона з’явилася у 1980-му завдяки спільним зусиллям угорського конструктора Фредеріка Банка Солствадкерта і гонщика Йожефа Давида.

Дизайн машини навмисно зробили в “довоєнному” стилі, а ось базою для нього послужила якраз модель 1970-х років, а саме – Lada 1200 (експортна версія ВАЗ-2101). Чому вибір припав саме на “копійку”? Все просто – тоді цей автомобіль мав в Угорщині хороший попит, таким чином вирішувалася проблема з запчастинами в разі поломки. До речі, зареєстрували родстер Lada 1200.

Arsenal Roadster мав довжину у 3,6 м і вагу лише 720 кг. Спочатку в родстері використовували вазівський 1,2 літровий двигун, але з середини 1990-х його почали оснащувати мотором 1.6. З ним дводверка набирала максималку 200 км/год.

Випускали Arsenal Roadster до 1999 року, лише за 19 років було вироблено кілька таких авто.

Читайте також:
Німці згадали про ВАЗ 2104 і назвали його сильні та слабкі сторони