X

Відкрився музей з автомобілями та спецтехнікою з Чорнобиля

Молетский технический музей собрал коллекцию авто, которые снимались в Чернобыле

Тепер музеї, присвячені темі аварії на ЧАЕС, є не тільки в Україні. Так, в Литві з’явилася стаціонарна експозиція техніки, яка знімалася в гучному фільмі від HBO. Цікаве місце відкрилося наприкінці травня – якраз тоді, коли гучна кінострічка перебувала в прокаті. Розміщений музей в місті Молетай.

“Молетський технічний музей – це приватний музей різних видів транспорту і технологій, відкритий 25 травня 2019 року. У музеї представлено близько 140 легкових, вантажних автомобілів, автобусів, мотоциклів, причепів та інших транспортних засобів, а також експонати старовинного радіо, аудіо-та телевізійного обладнання. Відвідувачам надається можливість не тільки ознайомитися з деякими експонатами, але й самостійно їх випробувати, а групам екскурсантів буде запропоновано поїздки на старих автобусах”, – йдеться на сайті музею.

Читайте також:
Детальный разбор автомобилей и техники из сериала Чернобыль 2019

Судячи з представлених фото, в музеї представлена велика колекція ЗАЗів, ВАЗів, ГАЗів, Москвичів, автобусів Ікарус, ЛАЗ, КАВЗ, вантажівок ЗІЛ тощо. Причому чимала кількість з цих авто – пожежна спецтехніка і автомобілі міліції з відповідними ливреями і спецсигналами.

Вартість відвідування такого музею – 4 євро. Для осіб, молодших за 18 років – 2 євро.

Фотогалерея музею:

Читайте також:
Чорнобильська АЕС виставила на продаж іржаві тепловози