X

Парад ретротехніки відбудеться в Києві

26 июня в Киеве состоится парад старинной автомобильной и мотоциклетной техники. Он начнется в полдень на просп. Победы у памятника танкистам-освободителям Киева.

У неділю, 26 червня в столиці відбудеться парад ретротехніки.

Парад організований оргкомітетом міжнародного фестивалю Old Car Land. У заході візьмуть участь машини, випущені до 1980 року. Всі автомобілі перебувають у оригінальному стані. Серед них – радянські «Запорожці», «Жигулі», «Москвичі», «Волги», «Побєди», а також німецькі, чеські, французькі та інші марки. Вперше в заході візьме участь рідкісна Skoda 100 1975 року випуску. Незважаючи на свій вік, машина має оригінальний стан і цілком справна.

У рамках заходу відбудеться виставка автомобілів та мототехніки, складених до 1980 року.

Усі охочі зможуть ознайомитися з ретротехнікою і поспілкуватися з власниками раритетів.

Збір та реєстрація учасників відбудуться біля пам’ятника танкістам-визволителям Києва на проспекті Перемоги.

Читайте також:
«Леополіс Гран Прі» – свято ретро і хорошого настрою

До участі в параді допускають не більше двох однакових моделей, щоб колона мала різноманітний вигляд. Крім легкових автомобілів у параді візьмуть участь вантажівки і автобуси. Серед останніх будуть ЛАЗ, ЗіС, ЛіАЗ і Ikarus. Деякі з них збереглися в одному екземплярі. Приєднаються до параду і шанувальники двоколісної техніки на мотоциклах Java, ІЖ, Урал, Мінськ, Harley-Davidson, а також мопедах і скутерах різних марок.

Нагадаємо, що Клуб технічної класики Old Car Service і проект «Кофейбус»» Вадима Навроцького з 2014 року є організаторами найбільшого в Україні технічного фестивалю Old Car Land, що об’єднав шанувальників антикварної та екзотичної техніки. Крім того, вони є постійними учасниками різних виставок і зльотів, присвячених ретротематиці.

Читайте також:
Old Car Fest 2016: Хроніка наймаштабнішого автошоу в Україні

Програма заходу:

11:00-12:00 – Збір та реєстрація учасників параду ретротехніки на просп. Перемоги, 52/2.Формування колони.

12:00-13:30 – Пробіг у супроводі співробітників поліції за маршрутом пр. Перемоги – вулиця Дмитрівська – пр. Чорновола – пр. Перемоги.

13:30-17:00 – Експозиція ретроавтомобілів і мототехніки на майданчику біля пам’ятника танкістам.

Маршрут ретропробігу стартує та фінішує біля пам’ятника танкістам-визволителям Києва на проспекті Перемоги.