X

Раритетні автомобілі міста-побратима (фото)

Каждую среду в финском городе Тампере на улицы выезжают раритетные автомобили местного клуба любителей техники прошлых лет. Украинские журналисты побывали на слете 2019 года и увидели много свежих экспонатов

Виявляється, у Фінляндії сьогодні дуже багато любителів ретроавтомобілів. Ба більше, чимало з них володіють справжніми скарбами і беруть участь у всіляких виставках. Ці зльоти проходять буквально щотижня. Оце так люди живуть! І приклад тому фінське місто Тампере. Щосереди його вулицями роз’їжджають раритетні автомобілі.

І на одному з таких оглядів, що пройшли 21 серпня 2019 року, побували українські автожурналісти-Євген Сокур, Дмитро Чабан і Юрій Дацик які поділилися своїми враженнями і фотографіями на своїх сторінках у Фейсбук. Яких тільки машин тут не було! Спорткари, пікапи, хот-роди, фургони і навіть вантажівки. Причому все це як з Європи, так і з-за океану.

Сьогодні не всі знають, що фінське місто Тампере ще в радянські часи стало містом-побратимом Києву. У столиці України навіть є вулиця Тампере, а раніше неподалік був ще й парк Дружби двох народів. Роки минули, а дружба автомобільних фанатів живе.