X

Рідкісну 24-річну Audi S6 з 8-циліндровим мотором виставлено на торги (фото)

Ще в 1997 році Audi відправила на пенсію покоління C4 моделі A6, лише після чотирьох років виробництва. Але до цього з конвеєра встигла зійти “найгарячіша” модифікація в лінійці на ім’я S6 Plus. Світ побачили 952 автомобілі, з яких 855 універсалів (Avant) і лише 97 седанів, складені в останні два роки виробництва. Такий маленький тираж останніх забезпечив моделі максимальну унікальність і рідкість, але це далеко не єдиний факт, що впливає на вартість цієї машини.

Під капотом цього автомобіля розташувався 4.2-літровий DOHC V8 із 32 клапанами, який сюди поставили замість 2.2-літрового 5-циліндрового мотора зі стандартної S6. Двигун видавав 322 к.с., тоді як звичайна S6 могла видати лише 227 к.с. Такий потенціал забезпечував седан розгоном до першої сотні лише за 5,6 секунди. А Avant міг впоратися з цим завданням за 5,7 секунди.

Інші основні моменти охоплювали модернізовану механічну коробку передач із шістьма швидкостями, переналаштовану підвіску і великі гальма, тоді як салон було оснащено шкіряною оббивкою й алькантарою, електрично регульованими передніми сидіннями з пам’яттю, електричним люком і своїм телефоном.

Цей 24-річний S6 Plus подарували іспанській газеті El Mundo в обмін на рекламне місце. Спершу на ньому їздив колишній генеральний директор, після чого авто продали. Новий власник, автомобіля перефарбував його в оригінальний синій колір Nogaro і відновив двигун. За оцінками експертів цю машину можуть продати на аукціоні за суму від 40 000 до 60 000 євро.