X

SAAB 9-3 із пробігом лише 5 км буде продано на аукціоні

Уникальный Saab 9-3 2013 года выпуска с пробегом всего 5 км уйдет с молотка

У 2012 році автомобільну компанію SAAB визнали банкрутом, а її активи купив міжнародний холдинг National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Нові власники пообіцяли налагодити виробництво електромобілів на базі моделі 9-3. У 2014 році було виготовлено останню партію з 420 машин SAAB із ДВЗ.

Читайте також:
Електричні кросовер і седан NEVS: на що перетворився SAAB (фото)

Автомобіль, який планується виставити на торги, спочатку мали використовувати для краш-тестів. Седан Aero Turbo оснащений 2,0-літровим бензиновим мотором потужністю 217 к.с. У зв’язку з тим, що компанія припинила програму тестів, автомобіль тривалий час не використовували, із 2013 року його пробіг становив лише 5 км!

Унікальну «капсулу часу» буде представлено в Тролльхеттані в рамках заходу Saab Car Museum Festival, а аукціон має відбутися пізніше цього року. Імовірно, доходи від продажу останнього ЅААВ 9-3 надійдуть в один із благодійних фондів, але остаточне рішення ще не ухвалено.

Нагадаємо, що минулого року NEVS почав серійне виробництво електромобілів ЅААВ 9-3 EV. Седан, що зовні нагадує звичайний 9-3, здатний долати на одній зарядці відстань до 300 км. У компанії планують довести обсяг виробництва до 220 тисяч електромобілів на рік.