X

Абсолютно літні: найнезвичайніші кабріолети в історії

Яркие и оригинальные кабриолеты разных годов выпуска.

Весна – час кабріолетів. Після холодної зими так і хочеться насолодитися свіжим повітрям і вітром в обличчя. Когорта кабріолетів – дуже широка і різноманітна, є серед них і дуже оригінальні автомобілі.

«Автоцентр» обрав найбільш незвичайні серійні кабріолети всіх часів.

Duesenberg SJ La Grande Phaeton

Чотиридверний фаетон Duesenberg SJ 1932 року оснащений лдразу двома лобовими стеклами – на першому і другому рядах. До того ж, для 30-х це був справжній гіперкар, адже 320-сильна вісімка давала можливість розвивати 220 км/год.

Peugeot 401 Eclipse

Peugeot 401 Eclipse 1934 року – перший у світі купекабріолет. Його твердий складаний дах з електроприводом у 30-ті був чимось фантастичним.

Mercedes-Benz 600 Landaulet

Знаменитий лімузин MercedesBenz 600 1963 року був доступний у версії ландоле – з жорстким дахом над передніми сидіннями і м’яким – над задніми. Нещодавно таке компонування повторив Mercedes-Maybach G650 Landaulet.

Cadillac Allante

На вигляд Cadillac Allante особливо нічим не примітний. Однак його виробляли на найдовшому конвеєрі у світі. Його кузови виготовляли на заводі Pininfarina в Італії, а потім літаком доставляли в Детройт для остаточного складання.

Plymouth Prowler

Яскравий родстер Plymouth Prowler нагадує американські хот-роди 50-х років. У нього витягнутий капот і відкриті колеса.

Chevrolet SSR

Американці дуже сильно люблять пікапи. Так сильно, що навіть створили кабріолет-пікап Chevrolet SSR. Двомісний автомобіль оснастили жорстким дахом і 300-сильним V8.

Nissan Murano CrossCabriolet

Кросовер Nissan Murano спробували перетворити на кабріолет, проте автомобіль виявився не дуже популярним і його виробляли лише три роки.