X

Найфантастичніший Mercedes-Benz всіх часів і народів

Роскошный кабриолет Mercedes-Benz 380 SEL Caruna был построен специально для принцессы Нидерландов Юлианы Беатрикс

Які автомобілі у нас зазвичай асоціюються з вищими чинами держави? Звісно, чорний Mercedes з наглухо затонованими вікнами, або ж Toyota Camry аналогічного забарвлення зазвичай для слуг народу на початку кар’єри.

А як щодо яскраво-синього кабріолета, створеного в єдиному екземплярі на основі представницького седана Mercedes-Benz 380 SEL 1984 року. Саме такий автомобіль побудувало швейцарське кузовне ательє Caruna для принцеси Нідерландів Юліани Беатрікс. Щоб не нудитися на вузьких вулицях Амстердама габаритний кабріолет прописався в гаражі королівської резиденції на італійському узбережжі.

Інженери постаралися зробити відкриту версію S-класу максимально ефектною, тому наділили модель не тільки яскравим кольором, а й безрамковим бічним склом і білосніжним шкіряним оздобленням. Незважаючи на величезні розміри, м’який верх повністю складається електроприводом лише за 25 секунд.

У рух королівський кабріолет приводить стандартний для версії 380 SEL мотор V8 потужністю 218 к.с., що працює в парі з передовим на той час 4-ступінчастим автоматом.

Головним недоліком чотиридверних автомобілів з відкритим верхом є недостатня жорсткість кузова. Власне тому від серійного виробництва таких моделей давно відмовилися. Через цю проблему Mercedes-Benz 380 SEL Caruna довелося повністю відновлювати в 2009 році, тобто лише через 15 років вельми акуратної експлуатації.

Читайте також:
На продаж виставили дивовижний Mercedes W124