X

Унікальна американська Волга купе їздить українськими дорогами

В Одессе можно встретить очень экзотические модели машин, а еще именно в Южной Пальмире развита культура кастомизации автомобилей

Наочним прикладом є ця «американська Волга», яка насправді нею не являється. Так, донором для неї став ГАЗ 21 1963 року, але від нього тут залишилися лише окремі деталі.

В основі ефектної Волги купе лежить рама від повнорозмірного седана Buick Electra 1972 року. Завдяки їй автомобіль став на 15 см ширшим і на 21 см довшим за оригінальний ГАЗ-21.

ФОТО: Drive2.ru

З естетичної точки зору збільшення габаритів додало машині брутальності і монументальності. Звісно, важливу роль зіграли і вузькі задні ліхтарі в американському стилі.

Варто зазначити, що роботи зі створення кастом-Волги розпочалися ще 9 років тому! За цей період автомобіль уже навіть змінив власника, а переробки та «доробки» відбуваються і понині. Але це якраз той випадок, коли процес хай і виснажливий, але результат того вартий.

«Американська» Волга купе оснащена 5,7-літровим V8 Chevy і  перебуває на фінальній стадії будівництва. Отже, вже цього літа, можливо, гібридний шедевр радянсько-американського автопрому буде вражати туристів своїм виглядом (і звуком) на одеських вулицях.