X

У Західній Європі виявили цвинтар Жигулів (фото)

Необычная находка из Великобритании - кладбище старых Лад

У Мережі з’явилися фотографії незвичайного автозвалища. Йдеться про кладовище старих машин у Великій Британії, яке чи не повністю складається зі старих Жигулів (Лад).

Як можна побачити на знімках, кілька десятків авто стоять залишеними на пустирі вже досить довго. За роки перебування тут машини покрилися цвіллю і іржею, тому тепер вони згодяться хіба що на металобрухт або, в кращому разі, на запчастини.

Судячи з номерів, автомобілі випущені до 1983 року (такі знаки були в обігу в 1963-1983 рр.). Серед представлених на звалищі моделей – ВАЗ-2101, 2102, 2104 і 2107. При цьому всі машини зі зрозумілих причин правокемові – це експортні версії Лад для британського ринку з лівостороннім рухом.

Незважаючи на те, що цвинтар має непривабливий вигляд і деякою мірою викликає острах, він нагадує музей під відкритим небом, де крім Жигулів є ще й представники інших марок. Як зазначив у своєму Facebook авто фото Джеймс Сміт, власник цього місця (так, воно не безхазяйне!), він піклується про авто в міру можливості і знає історію кожного екземпляра. Точне місцезнаходження сміттєзвалища невідоме – автора фото попросили цього не говорити.

PS: знімки було опубліковано ще в грудні 2018-го, але ЗМІ їх помітили тільки зараз.

Читайте також:
Volkswagen почав позбуватися багатотисячних цвинтарів авто