X

Злодії дочекалися смерті колекціонера і вкрали авто на $1 000 000

Самые дорогие автомобили – как предметы искусства, которые удивляют своей красотой и привлекают грабителей. Похоже, кто-то сорвал куш

Одна справа — несподівана знахідка кількох автомобілів у забутому місці. Зовсім інша — втрата цілої колекції старих машин. Відверто кажучи, це можна назвати неприємною ситуацією навіть після смерті.

Так і сталося з французьким ентузіастом, який помер у 2019 році. Тепер його син виявив зникнення. Все свідчить про те, що зловмисники знали про існування унікальної колекції. Адже їм вдалося вкрасти навіть запчастини, які зберігалися окремо.

На фото видно, що автомобілі перебували у стані вічного ремонту. Це не така фешенебельна колекція, яку можна собі нафантазувати, розмірковуючи про дзеркальний блиск хромованих деталей, запах воску для кузова і рипіння шкіряних крісел. Вкрадені машини перебували в більш прозаїчному стані, але кожна з них є справжнім скарбом.

У колекції була Lancia Flaminia Zagato, яких існує лише 99 штук. На аукціонах ціни досягають $500 000. Ще один цікавий представник — рідкісна Facel Vega Facel II, які також продають за кілька сотень тисяч доларів. Свого часу автомобілі цього бренду вважалися французькими суперниками Rolls-Royce.

Злодії вкрали ще дві машини: Alfa Romeo Spider і неназваний Pontiac. А забрати Cadillac не вдалося — він занадто глибоко “закопався” в землю через багаторічне стояння.

Читайте також:
Забыли на 30 лет: в Украине нашли новый советский Москвич

Загалом вартість колекції добиралася до $1 000 000, але тепер доля машин невідома. Поліція попередила інших колекціонерів і місцеві автоклуби, щоб ті стежили за появою вкрадених раритетів у продажу.

136