X

Забутий у гаражі Lamborghini Miura продадуть за мільйон

Очередную великолепную «капсулу времени» обнаружили в одном из гаражей в Германии

Які тільки автомобілі не ховаються в забутих гаражах – від звичайних старих Лад до майже нових Dodge Challenger. Але такі легендарні спорткари, як Lamborghini Miura, все ж трапляються не часто.

Тим паче, що цей жовтий Ламбо перебуває в ідеальному стані і це незважаючи на поважний 50-річний вік. Lamborghini Miura P400 s було випущено в 1969 році, але до першого власника потрапив лише в 1971.

Через ще три роки Міуру придбав гонщик-любитель Ганн Петер Вебер, який володів спорткаром до самої своєї смерті в 2015 році. Відтоді Miura припадала пилом у гаражі.

Обидва власники дбайливо експлуатували автомобіль, зрідка здійснюючи на ньому прогулянкові поїздки. Цим пояснюється прекрасний стан моделі і скромний пробіг – загалом 29 000 км.

У рух Lamborghini Miura приводить 370-сильний мотор V12 4.0, який розганяє спорткар до 100 км/год лише за 4,5 секунди. Максимальна швидкість – 284 км/год.

Читайте також:
Угнанный 27 лет назад Mercedes-Benz выставили на продажу

Приголомшливий екземпляр Міури піде з молотка на знаменитому аукціоні Sotheby’s 24 жовтня. За раритетний спорткар планують виручити щонайменше один мільйон фунтів.