X

Журналісти знайшли в Україні електрокар ГАЗ-21 Волга 1967 року

Самый старый электромобиль в Украине - ГАЗ-21 Волга

Журналісти телеканалу ТРК Україна знайшли в Україні цікавий екземпляр саморобного електромобіля. Йдеться про електричний ГАЗ-21 Волга 1967 року, який зробили харківські умільці. За словами колег,”це найстаріший електрокар в нашій країні”.

Як розповів власник машини, електричне серце вона придбала після Другої реставрації. Але в руках нинішнього власника, колекціонера Олега Рубанова, Волга перебуває не так вже й довго – автомобіль він викупив лише два роки тому.

Під час Другої реставрації автомобіль повністю розібрали, при цьому відновили кожну деталь. Щоб ГАЗ зберіг за собою оригінальні компоненти кузова і салону, майстрам довелося неабияк повозитися. Але встановити новий мотор і батарею виявилося ще складніше.

Електрична Волга отримала такий самий двигун, який встановлюється в електрокарах Тесла – асинхронну силову установку. Для наших доріг “електрички” з таким типом мотора – велика рідкість.

А щодо запасу ходу на одному заряді, він становить лише 50 км. Але, за словами господаря, більше і не потрібно.

Ну, і нарешті, ще одна особливість ретроелектрокара – поєднання зі смартфоном. Під капотом машини встановлено комп’ютер, який може мережею передавати на гаджет важливі технічні дані про автомобіль.

 

Читайте також:
Із Дніпра до Берліна на авто Kozak Electro за $5000 (відео)