X

Rimac Nevera готується до нового світового рекорду швидкості

Хорватский электрический гиперкар намерен побить рекорд Koenigsegg Agera RS

Засновник автомобільної компанії Rimac Automobili Мате Рімак анонсував майбутній заїзд гіперкара Rimac Nevera на швидкість. Один із коментаторів написав, що Nevera цілком здатний встановити новий рекорд «0-400-0 км/год» і має це зробити. На що Мате порадив стежити за новинами наступного тижня.

Очікується, що хорватський електромобіль покращить актуальний рекорд швидкості прискорення від 0 до 400 км/год із подальшою зупинкою Koenigsegg Agera RS. У листопаді 2017 року гіперкар шведської компанії Koenigsegg Automotive AB впорається з цим завданням за 33, 29 секунди. Рекордний заїзд проходив на закритій 17-кілометровій ділянці траси між Лас-Вегасом та Парампом. За місяць до того Agera RS виконав те саме завдання на колишньому військовому аеродромі в Данії за 36,44 секунди.

Rimac Nevera має все необхідне, щоб відібрати титул чемпіона у швейцарського гіперкару. Його максимальна швидкість 412 км/год. Чверть милі (402 метри) він долає за 8,58 секунд та прискорюється від 0 до 100 км/год за 1,97 секунд. А наскільки добре він справляється з гальмуванням, ми дізнаємось найближчим часом. Для цього у Nevera є вуглецево-керамічні гальма Brembo.

Тим часом Koenigsegg Automotive готує нового рекордсмена — Jesko Absolut. Його вже назвали найшвидшим автомобілем бренду. Очікується, що він зможе обійти навіть Bugatti Chiron Super Sport з максимальною швидкістю 490,5 км/год.

Jesko Absolut оснащений більшими вуглецево-керамічні гальма, ніж Rimac Nevera. У хорватського електрогіперкару спереду та ззаду стоять диски діаметром 390 мм, тоді як у його конкурента 410-міліметрові спереду та 395-міліметрові ззаду. Крім того, Jesko Absolut важить всього 1390 кг, на 910 кг менше Nevera.

Читайте також:
Гаага встановила світовий рекорд за вартістю паркування: 50 євро за 10 хвилин