X

Rimac Nevera встановив новий рекорд максимальної швидкості руху заднім ходом (відео)

Результат хорватского электрического гиперкара - 275, 75 км/ч

Цього року електричний гіперкар Rimac Nevera побив усі рекорди. У травні компанія прозвітувала про 23 рекорди швидкості, а два місяці тому — про новий рекорд Нюрбургрингу для електромобілів. Ще одним досягненням хорватського електромобіля став світовий рекорд швидкості заднім ходом. Під час заїзду, результат якого занесено до Книги рекордів Гіннеса, за кермом гіперкара знаходився заводський пілот Горан Дрндак. Він зміг розігнатися до 275,75 км/год. Для порівняння, максимальна швидкість Lamborghini Miura P400 становить 280 км/год.

З технічної точки зору, Nevera теоретично може рухатися з однаковою швидкістю як вперед, так і назад. Гіперкар оснащений чотирма окремими електродвигунами, кожен із яких працює через одношвидкісний редуктор. Електродвигуни можуть швидко обертатись в обох напрямках, досить просто змінити полярність. Єдина причина, через яку Nevera під час руху заднім ходом не досяг паспортної максимальної швидкості 412 км/год, полягає у поєднанні аеродинаміки та хоробрості водія.

Сукупна потужність чотиримоторної силової Rimac Nevera — 1914 к.с. Максимальний крутний момент — 2300 Нм. З місця до 100 км/год електронний гіперкар прискорюється за 1,97 секунди, до 300 км/год — за 9,3 секунди. Відрізок у чверть милі (402 метри) Nevera залишає позаду за 8,6 секунди. Акумуляторний блок ємністю 120 кВт•год забезпечує запас ходу 550 км за циклом WLTP. Тираж Rimac Nevera обмежено 150 одиницями. Цінник стартує від 2 млн євро.

Читайте також:
Власники Suzuki Jimny встановили світовий рекорд з одночасного включення фар