X

Rolls-Royce Cullinan від Spofec: розкіш може бути спортивною

Rolls-Royce Cullinan от Spofec стал агрессивнее и мощнее

Преміальний кросовер Rolls-Royce Cullinan є найбільш багатофункціональним, технологічним і розкішним у своєму класі. Однак німецьке тюнінг-ательє Spofec, яке спеціалізується на доопрацюванні автомобілів марки Rolls-Royce, вирішило зробити його ще потужнішим і агресивнішим.

У результаті доопрацювання Rolls-Royce Cullinan отримав широкофюзеляжний комплект Overdose, який охоплює перероблений передній бампер, розширені колісні арки, скульптурні бічні спідниці, задній дифузор і тонкий спойлер. Доповнюють образ масивні двоспицеві колеса 10jx24 SP2 від Vossen і спортивна вихлопна система з наконечниками з нержавіючої сталі. Салон моделі також зазнав змін, але розглядати його детальніше немає необхідності, оскільки компанія пропонує широкий спектр персоналізації. Тобто кожен клієнт зможе оформити інтер’єр залежно від своїх уподобань.

Читайте також:
Броньоване авто знаменитого гангстера продають за ціною двох Rolls-Royce

Щоб додати потужності, тюнер модифікував пневматичну підвіску, тим самим зробивши кросовер приземкуватим на 40 міліметрів, встановив новий блок керування двигуном і додав наддуву. Завдяки цим маніпуляціям віддача 6,7-літрового бітурбірованого двигуна V12 збільшилася до 685 к.с., а крутильний момент до 1010 Нм. В результаті розгін до першої “сотні” У Rolls-Royce Cullinan займає лише 4,9 секунди. При цьому максимальна швидкість залишилася колишньою і становить 250 км/год.