X

Rolls-Royce Ghost причепурився на честь майбутнього сонячного затемнення

Тираж специальной версии Private Collection ограничен 25 экземплярами

Компанія Rolls-Royce випустила обмежену серію седана Ghost Black Badge, присвячену майбутньому повному сонячному затемненню. Автомобілі серії Ekleipsis Private Collection оздоблені різноманітними декоративними елементами, які відсилають до цього природного явища.

Найбільш яскравий з них — анімована обшивка стелі Starlight. Під час запуску двигуна над головами запалюється «сонячна корона» із 940 зірок. Її часто видно під час повного сонячного затемнення. Світиться вона рівно 7 хвилин 31 секунду — максимальний час тривалості сонячного затемнення.

Зовні серія Ekleipsis Private Collection виділяється забарвленням кузова відтінку Lyrical Copper з яскраво-жовтогарячими акцентами в передньому бампері та нанесеними вручну тонкими лініями на боковинах. Такий самий яскравий колір використаний для декоративних акцентів на колісних дисках та гальмівних супортах.

У салоні помаранчеві вставки кермовому колесі, передній панелі, дверних картах та сидіннях. Також яскраво-оранжевий проглядає крізь перфоровану чорну шкіру на передніх сидіннях. Загалом це понад 200 000 крихітних помаранчевих крапок на двох кріслах.

На передній панелі лазером вигравірувана «символічна часова шкала повного сонячного затемнення» із 1846 зірок. Поруч із нею — виготовлений на замовлення годинник із діамантом вагою 0,5 карата, який символізує єдину точку світла на контурі Місяця, коли він закриває Сонце.

Як повідомляється, це перший випадок, коли Rolls-Royce інтегрував дорогоцінний камінь у годинник. Щоб переконатися, що він залишиться на місці в процесі експлуатації автомобіля, годинник піддавали інтенсивним випробуванням на адгезію при температурах від -30 до 90°C.

Всього було виготовлено 14 дизайнів годинника та три прототипи зіркової стелі. Для вдосконалення підсвічування панелі приладів одному дизайнеру знадобилося понад 100 годин.

Читайте також:
У Великобританії поліція продасть з аукціону конфіскований Rolls-Royce Ghost

Офіційний дебют Rolls-Royce Ghost Black Badge Ekleipsis Private Collection відбудеться 14 жовтня, у день сонячного затемнення. Тираж обмежений 25 екземплярами.