X

Росіяни втратили японські преміальні автомобілі

Япония присоединилась к санкциям ЕС и США на экспорт в Россию предметов роскоши

З 5 квітня Японія запроваджує нові обмеження на експорт товарів до Росії. За словами міністра економіки, торгівлі та промисловості Японії Коїті Хагіуда, під заборону потрапили предмети розкоші. Повний перелік санкційних товарів поки що не опубліковано. Відомо, що він зачепить й автомобілі преміум-класу. На російському ринку представлені японські марки Toyota, Nissan, Mitsubishi, Mazda, Lexus, Infiniti, Suzuki, Subaru та Isuzu. Які моделі виявляться недосяжні росіянам, не уточнюється.

У середині березня аналогічний пакет санкцій ухвалив Європейський Союз. До «європейського» списоку санкцій потрапили транспортні засоби вартістю 50 тисяч євро і більше. Це топові моделі Mercedes-Benz, Audi, Porsche та BMW та інших марок.

Також експорт предметів розкоші до Росії заборонив уряд США. У списку, оприлюдненому американським міністерством торгівлі, опинилися не лише преміальні автомобілі, а й нові та вживані. Загалом, це 19 сторінок найменувань, зокрема елітний алкоголь, годинники та ювелірні вироби.

Читайте також:
Байден запретил экспорт предметов роскоши в Россию

Нагадаємо, що у Toyota, Nissan, Mitsubishi та Mazda є заводи в Росії. Раніше компанії призупинили локальне виробництво та постачання на російський ринок. Але, за інформацією російських ЗМІ, Toyota та Nissan найближчими днями мають намір запустити конвеєри своїх заводів у Санкт-Петербурзі.