X

Ринок електромобілів і гібридів в Україні: популярність Mitsubishi на тлі падіння Toyota

Исходя из данных IRS Group, украинцы продолжают проявлять интерес к электромобилям, но в конце 2018 года, похоже, отвлекались на что-то другое

Електромобілі та гібриди – незмінна частина сучасної статистики продажу на українському автомобільному ринку. Щомісяця сотні автомобілістів долучаються до “зеленого” руху, купуючи все більше автомобілів на електротязі. Грудень – не виняток. Останній місяць 2018 року продемонстрував деяку статистику, проте святкові клопоти, мабуть, не дозволили ринку досягти рекордних показників. Звідси результат у 917 зареєстрованих електромобілів і гібридів, що на 21% відстає від показників листопада 2018 року. Експерти пов’язують падіння зокрема із сезонністю і продовженням на чотири роки пільгових умов на купівлю і розмитнення електромобілів, що, ймовірно, дало змогу розслабитися і дещо відкласти купівлю транспортного засобу.

Лідером серед електромобілів у грудні став (зробіть вигляд, що здивувалися) Nissan Leaf (282 шт.), далі – Renault Kangoo (36 шт.) і BMW i3 (26 шт.). Найпопулярнішим гібридом у кінці 2018 року виявилася Toyota RAV4 (95 шт.). На другому місці – Chevrolet Volt (65 шт.), а на третьому – Ford Fusion (27 шт.). Загалом, відсоток електромобілів Tesla росте на фоні падіння Nissan, а серед гібридів кращу динаміку продемонстрували Mitsubishi, тоді як Toyota і Lexus дещо послабили свої позиції.

Читайте також:
Представлен электромобиль за $9000 с пробегом 350 км