X

З 16 березня фінський кордон закритий для «російських» автомобілів

Находиться в Финляндии легально смогут единицы

Кільце навколо росії стискається. З 16 березня Фінляндія припинила пускати автомобілі з російськими номерами. Раніше це вже зробили страни Балтії, Польща, Норвегія та Болгарія.

Легально знаходитись на території Фінляндії можуть лише водії, які мають спеціальний дозвіл. До «пільгових» категорій належать студенти денної форми навчання та люди, які працюють за терміновим трудовим договором. Але заїхати на територію країни вони мали на законних підставах та до введення заборони. Її було прийнято восени минулого року. У власників «російських» автомобілів було декілька місяців, щоб вивезти свої транспортні засоби або зареєструвати відповідно до фінського законодавства.

З 16 березня в’їжджати до Фінляндії на автомобілях з російською реєстрацією можуть лише громадяни ЄС та Європейської економічної зони або члени їхніх сімей, які постійно проживають у росії. Однак вони повинні за першої ж вимоги співробітників наглядових органів довести своє право на використання автомобіля у Фінляндії. Відстежуватимуть їхнє перебування на території країни за сплатою мит, податку на додану вартість та позначці про вивезення автомобіля з території ЄС.

Читайте також:
Автомобілі із російськими номерами під забороною в Болгарії