X

Салон суперкара McLaren GT оздобили унікальними матеріалами (відео)

Суперкар McLaren GT має неймовірно футуристичний вигляд. Дизайнери попрацювали на славу не тільки над екстер’єром новинки, а й над інтер’єром. Особливу увагу вони приділили матеріалам, використовуваним в оздобленні салону. Дизайнери добирали їх не тільки за естетичними критеріями, а й враховували їхню міцність і легкість.

Саме переслідуючи мету скорочення ваги суперкара, дизайнери зупинили свій вибір на інноваційному текстилі SuperFabric, розробленому для військової та аерокосмічної промисловості. Цей текстиль використовували під час оздоблення багажного відсіку і підлоги суперкара. У своєму складі матеріал має шар крихітних броньованих захисних пластин, що забезпечує підвищену стійкість до стирання, плям, порізів і подряпин. На нього нанесено малюнок у вигляді шестигранників.

Сидіння, приладова панель і дверні карти суперкара оздоблені шкірою Napa. За бажанням клієнта її можуть замінити на висококласну м’яку шкіру або алькантару. Для найдосвідченіших клієнтів виробник передбачив оздоблення кашеміром у відтінках Dove Grey або Jet Black.

Крім того, в GT реалізовано технологію внутрішнього освітлення, яка дає змогу  не тільки змінювати прозорість панорамного даху, а й змінювати його колір, залежно від обраного підсвічування. У рух GT приводить 4,0-літровий двигун V8 потужністю 620 к.с. і 630 Нм крутильного моменту, який передається через семиступінчастий “робот”. Розгін до першої “сотні” займає 3,2 секунди, а максимальна швидкість становить 326 км/год.