X

Samsung анонсував старт випуску батарей для електромобілів: зможуть заряджатися за 9 хвилин

Компанія Samsung SDI, яка спеціалізується на виробництві акумуляторів, заявила про старт роботи над новою батареєю для електромобілів. Її особливість полягає у довговічності.

Відомо, що нова батарея зможе зарядитися до 80% лише за 9 хвилин. На цьому рівні вона працюватиме щонайменше 20 років. Тож автовласникам не потрібно буде задуматися про зміну акумулятора через втрату ним потужності вже через 2-3 роки. Презентувати її мають намір у 2025 році, а розпочати випуск – у 2026-му.

Як повідомляє Тhe Register, таку заяву представники Samsung зробили на 37-му симпозіумі та виставці електромобілів у Сеулі. Окрім анонсу довговічного акумулятора, компанія ще показала безанодну твердотільну батарею із щільністю 900 Вт-год на літр. Її виробництво стартує у 2027 році.

Читайте також:
Натрій-іонні батареї дозволять здешевити електромобілі

Варто зазначити, що твердотільні батареї вважаються значним кроком вперед у порівнянні з літій-іонними через їх більш високу щільність енергії, можливість більш швидкої зарядки та передбачувану безпеку, оскільки ASB менш схильні до займання. Також Samsung удосконалює свої існуючі батареї, роблячи їх безпечнішими.