X

Samsung допоможе Hyundai створити електрокар із запасом ходу в 800 кілометрів

Південнокорейська компанія Hyundai має намір сконцентруватися на випуску нових електромобілів. Передусім вона націлена на розробку акумуляторної батареї, яка забезпечить високу дальність пробігу. Для цього виробник вирішив об’єднати свої знання і ресурси з компанією Samsung.

Два південнокорейських конгломерати вже досягли попередніх домовленостей. Переговори керівників найвищої ланки відбулися на заводі Samsung SDI в місті Чхонан, який спеціалізується на виробництві малогабаритних акумуляторів для побутових приладів, а також електромобілів.

У рамках зустрічі обидві сторони обговорили акумуляторні технології наступного покоління і поділилися своїми напрацюваннями в цій сфері. Компанія Samsung зробила акцент на своїх твердотільних батареях, які можуть забезпечувати запас ходу електромобілів до 800 кілометрів, а також витримувати до 1000 циклів зарядок.

На сьогодні поставки акумуляторних батарей для електромобілів і гібридів марки Hyundai здійснюють компанії LG Chem і SK Innovation. Коли в електрокарах марки з’являться батареї від Samsung поки що невідомо, але виробник налаштований рішуче і затягувати процес не має наміру.