X

Найпопулярнішу модель Tesla перевірили в дуже важливому тесті

Электрический кроссовер Model Y прошел испытание на скорости 83 км/ч

Іспанське видання km77.com перевірило електричний кросовер Tesla Model Y на маневреність і стійкість на дорозі. Журналісти провели так званий “лосиний тест”, який дозволяє визначити, наскільки точно і швидко автомобіль зможе відреагувати на перешкоду, що несподівано виникла на шляху.

Електрокар Тесла проявив себе чудово у всіх випробуваннях, ставши одним із найкращих за весь час проведення даного тесту. Спочатку кросовер розігнали до 73 км/год. Він із легкістю впорався з маневром. Фахівці ще кілька разів збільшували показник, і на всіх автомобіль демонстрував прекрасну маневреність. Піковою стала швидкість в 83 км/год, на якій він зміг пройти випробування.

Під час розгону до 84 км/год Tesla Model Y збила один конус, але змогла повернутися на вихідну траєкторію. Експерти не стали вносити в залік цю спробу, оскільки і менша швидкість стала рекордною. Жодна з паливних моделей не змогла виконати цей маневр на такій швидкості. Тож наразі американський електрокар є лідером цього випробування.

Читайте також:
Нова BMW M4 провалила "лосиний тест" (відео)

До слова, найвищий бал журналісти km77.com присуджують, якщо машина змогла пройти випробування на швидкості 77 км/год. Так що Tesla Model Y задала хороший темп — іншим моделям є чого прагнути.