X

Найцікавіші новинки автопрому на виставці IAA Mobility 2023

Сьогодні, 5 вересня, у Мюнхені відчинила свої двері найбільша автомобільна виставка – IAA Mobility 2023. Раніше вона проводилася у Франкфурті-на-Майні, а з 2021 року змінила диспозицію.

Світові автовиробники звозять на захід свої найкращі серійні новинки та концепти. Причому роблять це вже понад сто років. Перше автошоу в Європі відбулося 1897 року. Цього року подивитись на новинки можна буде до 10 вересня.

BMW

Одна із мюнхенських прем’єр – концепт BMW Vision New Class. Він поєднує в собі майбутні інновації компанії в галузі електрифікації та цифровізації. Також концерн покаже електричний седан BMW i7 Protection та нові гібриди BMW 5-Series. Ще публічно дебютують BMW iX1, i4, i5, iX та i7. Бренд MINI покаже на виставці повністю електричні MINI Cooper та MINI Countryman.

Audi

Найнестандартнішим на стенді Audi буде концепт Аctivesphere. Його особливість полягає у підвісці, яка дозволяє моделі трансформуватися з розкішного купе у кросовер. Ще покажуть новий Audi Q6 e-tron. Але поки що у камуфляжі.

Mercedes-Benz

Відвідувачі виставки зможуть побачити інноваційний концептуальний електрокар Mercedes-Benz, а також низку новинок. Серед них новий E-Class All-Terrain, повністю електричний VISION EQXX і суперспорткар Vision One-Eleven. Оновлені EQA, EQB та EQV також будуть представлені на IAA.

Volkswagen

Volkswagen також бере активну участь у виставці. Він привіз на виставку до Мюнхена новий універсал Passat, електричний ID.7 та ID.7 GTX. Ще можна буде побачити наступне покоління Tiguan, але у камуфляжі.

Opel

Концепт-кар Opel Experimental із сучасним дизайном кузова та просторим, освітленим салоном буде прикрасою виставки. Компанія також представить публіці Opel Astra Sports Tourer Electric, Corsa Electric та Rocks e-XTREME та Rocks Electric KARGO micro LCV.

BYD

Завітав на виставку і китайський автогігант BYD. На стенді компанії буде представлено кросовер SEAL U. Він пропонуватиметься на ринку Європи. Також компанія продемонструє низку нових рішень, що будуть реалізовані на наступних автомобілях марки. Ще BYD уперше в Європі покаже семимісний повнорозмірний седан преміум-сегменту D9 від люксового суббренду Denza.

Renault

Французький виробник Renault представить на виставці новий електричний Scenic E-Tech. За словами компанії, електромобіль є першою серійною моделлю бренду, яка втілює стратегію сталого розвитку марки.

Ford

Представила свої новинки на виставці IAA Mobility та компанія Ford. Шанувальники бренду зможуть ближче розглянути Ford Explorer, Mustang Mach-E, F-150 Lightning та E-Tourneo. Крім того, любителі кінських сил та електротехніки можуть протестувати Ford Mustang Mach-E.

MG

Китайський автовиробник MG представляє на виставці IAA MOBILITY три повністю електричні моделі: MG4 Electric XPower, MG Marvel R Electric Performance та MG Cyberster.

CUPRA

CUPRA – спортивний підрозділ іспанського виробника автомобілів SEAT, привіз на виставку в Мюнхен шоу-кар CUPRa DarkRebel.

Porsche

У рамках виставки Porsche відзначить 60-річчя спортивних автомобілів та покаже спецверсію моделі 911. Усього буде побудовано 1963 одиниць даної моделі за ціною 292 187 євро. Також будуть представлені 911 L Coupé, Mission X, Cayenne Turbo E-Hybrid, Taycan Turbo S та 718 Spyder RS.

Smart

На виставці IAA Mobility Smart відзначить європейську прем’єру компактного кросовера Smart#3, який є другим автомобілем від Smart Automobile, спільного підприємства Mercedes-Benz Group та Geely Holding, яке розробило Smart#1.

Tesla

Американський виробник електромобілів Tesla нещодавно показав оновлену версію Model 3. Саме її він привіз і на виставку до Мюнхена. За даними інсайдерів, компанія представить і серійний Cybertruck.