X

Найкомпактніший електромобіль Hyundai оцінили у 20 000 доларів

У модельній лінійці марки Hyundai з’явиться новий компактний електромобіль під назвою Ioniq 2. Новинку планують представити наприкінці поточного року, а у продажу вона з’явиться в середині 2024 року.

Ioniq 2 є електричною версією кросовера Casper і стане найменшою «зеленою» моделлю південнокорейської марки. Autocentre.ua з посиланням на Motorgraph повідомляє, що новинка буде виконана в стилі актуальної версії кросовера Kona та мінівена Staria. Довжина новинки складе близько 3,6 метра при колісній базі 2,5 м. Його ширина не перевищуватиме 1,6 м.

Судячи з рендеру, у електрокара буде кутастий кузов з висувними дверними ручками, короткий капот та невеликі колеса з аеродинамічними дисками. У передній частині привертають увагу вертикальні блоки фар і тонка світлодіодна смуга, яка проходить по краю капота і розтягнулася на всю ширину авто.

Читайте також:
Тест-драйв Hyundai Ioniq 5 Електричний кросовер з розгоном 5,2 с

Відомо, що на одному заряді новий електромобіль зможе проїжджати до 400 км. Його вартість на місцевому ринку буде не більше ніж 20 000 доларів. Чи Ioniq 2 пропонуватиметься в інших країнах поки невідомо.