X

Найпопулярнішим автомобілем у світі став кросовер Toyota RAV4

Британська аналітична компанія JATO Dynamics провела дослідження глобального ринку, в ході якого визначила найпопулярніші автомобілі 2022 року.

Експерти повідомляють, що всього у світі в 2022 році було продано 79,4 млн нових автомобілів. Це на 2% менше, ніж 2021 року. Найпопулярнішою моделлю був кросовер Toyota RAV4. У звітному періоді японський виробник поставив 1,016 млн машин цієї моделі. Примітно, що 43% усіх продажів припали на ринок Північної Америки.

Друге місце в рейтингу займає Toyota Corolla, на яку припало 992 тисячі світових продажів. Замикає трійку лідерів Tesla Model Y із 747 000 реєстрацій по всьому світу. Крім того, до Топ-10 найпопулярніших автомобілів увійшли: Honda СR-V, Toyota Camry, Toyota Hilux, Nissan Sentra, Toyota Corolla Cross, Ford F-150 і Tesla Model 3.

Читайте також:
Китайці забезпечили Porsche рекордний приріст продажів - статистика

Тобто майже 80% найпопулярніших автомобілів належать японським виробникам. Що стосується Toyota, то 13 з кожних 100 нових нових легкових машин припадає на моделі даної марки. Другим найпопулярнішим автомобільним конгломератом у світі минулого року був Volkswagen Group, а третім – альянс Hyundai-Kia. Четверте та п’яте місце розділили між собою Stellantis та General Motors.