X

”Седан” Volkswagen Arteon знято з конвеєра слідом за Passat

Версия в кузове универсал останется в строю до 2026 года

Volkswagen планомірно скорочує модельну лінійку, щоб зосередитись на більш популярних продуктах. У червні 2023 року генеральний директор концерну Томас Шефер оголосив про плани відмовитися від декількох менших моделей. Зокрема, вирішили пожертвувати седанами Passat та ліфтбеком Arteon.

Як підтвердив в електронному листі Motor1 представник Volkswagen, останній ліфтбек Arteon на заводі в Емдені, зібрали у 2023 році. Тоді як однойменний універсал все ще виробляється в Оснабрюку й залишиться на конвеєрі до 2026 року.

Непрямою заміною седанів Passat та ліфтбеку Arteon стане повністю електричний ліфтбек Volkswagen ID.7. За інформацією видання, його поява на ринку США офіційно підтверджена. Також до кінця цього року очікується практичніший універсал ID.7 Tourer.

З 2032 року Volkswagen планує виробляти та продавати в Європі виключно електромобілі. Майбутній T-Roc, нещодавно випущений Tiguan нового покоління та оновлений Golf стануть останніми представниками своїх сімейств із двигунами внутрішнього згоряння. Перехід Volkswagen на електромобілі відіб’ється на багатьох пов’язанних моделях Skoda, SEAT, Cupra та Audi.

Читайте також:
Наступний Volkswagen Golf змінить формат

Що стосується Китаю, то седани Passat та літфбек Arteon залишаться на ринку, хоча й під іншими іменами. Китайцям Volkswagen запропонує новий Magaton, який по суті є Passat 2024 року з іншою зовнішністю. Він продаватиметься разом із CC (місцевий Arteon).