X

Седани у скруті не кидаємо — Toyota не відмовиться від затребуваних моделей

Японский производитель не только не прекратит выпуск традиционных моделей, но займется разработкой новых

Світові тенденції диктують свої правила і вносять корективи в плани автовиробників.Наразі на піку популярності перебувають кросовери, тому компанії зосередили свою увагу на їхній розробці. Ці багатофункціональні і практичні автомобілі впевнено витісняють з ринку інших представників, зокрема седани.

У результаті деякі марки ухвалили рішення відмовитися від випуску седанів або максимально скоротити свою присутність в цьому сегменті. Але Toyota вирішила піти проти нової тенденції. На думку керівництва японської компанії, вона тільки виграє на цьому тлі. Адже серед клієнтів бренду багато шанувальників цього типу автомобілів, які не планують пересідати на кросовери.

З огляду на те, що модельний ряд седанів після свого роду “чистки” значно порідшає, конкуренція в ньому стане суттєво нижчою. Цим і має намір скористатися Toyota, яка запропонує покупцям сучасні, стильні та комфортні седани. До того ж вони економічніші за кросовери, що також відіграє важливу роль.

Читайте також:
Новий Toyota Prado 2022: яким він буде

Наразі лінійка японської марки охоплює трьох представників цього сегменту: Corolla, Camry і Avalon (в США; в Україні — дві перші моделі). Також близько до цього типу машин воднева Mirai і гібридний Prius. Якщо очікування виробника виправдаються, то, можливо, будуть розроблені нові висококласні седани.