X

Сім двигунів і 1400 к.с.: Ford побудував перегоновий Mustang Mach-E

Спортивний підрозділ Ford Performance і тюнінг-ательє RTR розробило потужну модифікацію електричного кросовера Mustang Mach-E, яка лише здалеку нагадує серійний варіант. Модель оснастили сімома електродвигунами, три з яких розташовані попереду і чотири — ззаду. Віддача силової установки становить 1400 к.с.

Привід спортивного Mustang Mach-E налаштовується, тому він може бути як повнопривідним, так і монопривідним. Це дасть змогу електрокару брати участь як у перегонах, так і в змаганнях з дрифту. Також в оснащення увійшла нікель-магнієво-кобальтова батарея ємністю 56,8 кВт/год, яка порівнянна з батареєю болідів Формули-1.

Крім того, спортивний електрокар може похвалитися ефективною системою рекуперації енергії, системою ABS і контролю стійкості, механічними гальмами Brembo, новою системою охолодження акумуляторів і можливістю швидкої зарядки під час піт-стопів.

Стосовно кузова, то він також зазнав серйозних змін. Зокрема кузовні панелі Mustang Mach-E замінені на пластикові, а заднє антикрило налаштоване так, що забезпечує притискну силу в 1043 кілограми на швидкості 160 км/год. Цей хардкорний кросовер випустять в одному екземплярі, він візьме участь в перегонах NASCAR. Щоправда в якому саме дивізіоні, в компанії не уточнюють. Також не розкривається вартість моделі.