X

Сервіс прокату автомобілів Avis призупинив роботу в Росії

Обслуживать российских клиентов компания перестала еще 11 марта

Міжнародна компанія Avis, що надає послуги прокату автомобілів у 165 країнах світу, призупинила свою діяльність у Росії. Відповідне повідомлення з’явилося на офіційному веб-сайті сервісу.

«Avis змушений призупинити всі види оренди автомобілів у Росії з 11 березня 2022 року. Тимчасове призупинення означає, що бронювання автомобілів у Росії неможливе. Діяльність призупинена на невизначений термін», – йдеться в оголошенні.

У Росії пункти прокату Avis працювали в 33 містах, зокрема у Москві, Санкт-Петербурзі, Мурманську, Калінінграді, Новосибірську, Красноярську, Хабаровську та Владивостоці. В автопарку компанії були різні моделі, від бюджетних седанів Hyundai Solaris до представницьких Porsche Cayenne, Mercedes-Benz GLS і BMW X7.

Читайте також:
Caterpillar йде з Росії і виділяє понад 1 млн доларів Україні

Через економічні санкції діяльність у Росії згортають не лише іноземні сервіси. 15 квітня 2022 року припинив роботу онлайн-сервіс «Сітімобіл», що надає послуги агрегатора таксі та каршерингу. Причиною цього стало небажання акціонерів продовжувати інвестиції у компанії. Про це вони оголосили 11 березня 2022 року. А вже 15 квітня сервіс припинив своє існування. Цікаво, що «Сітімобіл» був частиною спільного підприємства «ВКонтакте» та Сбербанку.