X

Мережа супермаркетів Lidl випустить власний електромобіль – що відомо про модель

Німецька мережа супермаркетів Lidl має намір освоїти новий для себе сегмент ринку. Вона займеться продажем електромобілів під маркою Elaris. Первістком стане сіті-кар під назвою Finn.

Компактний міський автомобіль на батарейному живленні розроблений спільно з китайською компанією Jiangsu Jintan Changdanghu, яка і займеться його випуском. Візуально новинка схожа зі Smart. Довжина електрокара дорівнює 2870 мм при колісній базі 1770 мм. Висота і ширина — 1560 і 1570 мм відповідно.

Незважаючи на компактні розміри, новинка має доволі гармонійний вигляд. Салон Elaris Finn розрахований на двох осіб. Ємність багажника — 229 л. Тобто пакети з продуктами з легкістю розмістяться в цьому просторі. В оснащення моделі входить мультимедійна система з сенсорним екраном, кондиціонер і круїз-контроль.

Читайте також:
Китайський виробник вантажівок випустив електрокросовер за 10 тисяч доларів

У рух сіті-кар приводить один електромотор потужністю 47,6 к.с., який живить батарея ємністю 32 кВтг. На одному заряді він може подолати до 200 км. Максимальна швидкість — 115 км/год. Elaris Finn в Європі буде доступний тільки в лізинг за 222 євро на місяць. А ось в Китаї електрокар з’явиться у вільному продажу за ціною 23 900 євро.