X

Shelby GT500 1967 року знайшли під шаром пилу: легендарний Елеанор простояв близько 40 років

Культовий спорткар Shelby GT500 Mustang 1967 року, після тривалого простою, потрапив у добрі руки і незабаром отримає друге життя.

Історія автомобіля дуже довга та захоплююча. Зійшовши з конвеєра майже 45 років тому, він був куплений гонщиком, який кілька разів виїжджав на ньому на треки. Після аварії чоловік не став ремонтувати цей Mustang, а продав його двом братам. Вони хотіли відновити культовий автомобіль, тираж якого складає 2050 екземплярів, але так і не змогли. На жаль, він виявився замкненим у сараї на довгі 40 років (з початку 80-х років минулого століття).

На одній із виставок раритетних автомобілів власник Shelby GT500 розповів експертам, що у його сараї стоїть унікальний автомобіль і він готовий його продати. Ті, не гаючи часу, відправилися до передмістя Небраски, щоб оцінити стан машини та викупити її. Щоб правильно провести оцінку, ентузіасти залучили до цього заходу реставратора та суддю американського клубу Mustang Club.

Прибувши на місце, експерти були вражені побаченим. Колекційний спорткар був повністю розібраний. У дальньому кутку сараю стояв кузов, а інші деталі були розкидані по всьому приміщенню. На жаль, двигуна та трансмісії не виявилося. Незважаючи на таке варварське ставлення до модифікованого Ford Mustang, експерти викупили його і взялися відновити. Також вони пообіцяли дати братам покататися на машині. Сподіваємося процес реставрації та кінцевий результат фахівці також знімуть на відео та покажуть нам.

Читайте також:
57-річний Ford Mustang від Shelby продається в ідеальному стані