X

Шини Goodyear навчили відрощувати протектор

Компания Goodyear представила концептуальную шину под названием ReCharge, которая получила "самовосстанавливающийся" протектор

Шини є важливим елементом автомобіля, який відповідає за його поведінку дорозі, а також за комфорт і безпеку пересування. У зв’язку з тим, що шини безпосередньо контактують з дорожнім полотном, вони схильні до зносу. І що гіршим є полотно, то швидше стирається протектор і частіше доводиться міняти покришки.

Компанія Goodyear, яка спеціалізується на виробництві шин, регулярно оновлює свій асортимент, пропонуючи інноваційні рішення. Цього разу вона представила концептуальну шину під назвою ReCharge, яка отримала “самовідновлювальний” протектор. Процес регенерації відбувається завдяки спеціальній капсулі з біорозкладаним рідким матеріалом. Капсула вмонтована в конструкцію шини. У міру експлуатації матеріал з капсули надходить у центр покришки і відновлює її зсередини, тим самим регенеруючи протектор і забезпечуючи необхідне зчеплення з дорожнім полотном.

Читайте також:
Continental представляє нові зимові шини для причепів з маркуванням 3PMSF

У компанії розробили кілька видів таких капсул, що заповнені різними сумішами. За допомогою “штучного інтелекту” створюється профіль автомобіля, в якому враховується особливості їзди водія. На основі отриманих даних формується склад суміші, який також адаптуватиметься під дорожні умови і клімат. Таке рішення дає змогу продовжити термін експлуатації шин на 20-30%.

А стосовно зовнішнього вигляду, то концептуальна шина ReCharge має доволі футуристичний вигляд. Вона отримала високу вузьку форму з легкою рамою. Крім того, в її основі лежить конструкція, яка сама контролює тиск у шинах, тому про спущені покришки водії зможуть забути.