X

Шулявський міст відкриють наприкінці тижня – що там відбувається зараз?

Шулявский мост столичные власти планировали открыть до конца этого года, сейчас же названы более точные сроки

Шулявський міст неодноразово обіцяли відкрити до кінця 2019 року, і схоже, що цю обіцянку столична влада готова виконати за всяку ціну. Ба більше, мер Києва Віталій Кличко написав на сторінці “Кличко – мер” у Facebook, що рух Шулявським шляхопроводом буде відкрито вже наприкінці цього тижня. Тобто, вже через три дні!

Звучить чудово, і для багатьох водіїв дуже обнадійливо, адже вже 9 місяців (Шулявський міст закрили 17 березня 2019 року) рух організовано за тимчасовою схемою. Отже, перша черга робіт перебуває на стадії завершення. Опустимо поки що аналіз того, що обіцяли зробити до цього терміну і що зробили насправді, погляньмо, яка ситуація станом на середину сьогоднішнього дня.

Ось такий вигляд власне має шулявський шляхопровід зараз. Багато хто вже бачив ці фотографії зі свіжим асфальтом і красивою жовтою (тимчасовою) розміткою. Міст став ширшим за попередній принаймні на одну смугу. Те, що помітно неозброєним поглядом – зараз відбувається монтаж огорож і відбійників.

З в’їздами на міст справа йде набагато гірше. З боку вул. Вадима Гетьмана триває укладання асфальту, робота з комунікаціями. Що засмучує найбільше – не закінчено роботи з установлення відбійників – з підпірних стінок в’їзду просто стирчить арматура.

В’їзд зі сторони вулиці Довженка ще в меншій готовності. Класти асфальт тут почали тільки сьогодні вранці. І це при тому, що неодноразово заявлялися випробування на міцність моста саме сьогодні. Цікаво, як 30-тонні вантажівки мають проїхати на шляхопровід?

Про в’їзд (і з’їзд) на Шулявський міст з боку проспекту Перемоги і зовсім говорити не доводиться – очевидно, що їх робитимуть у другу чергу. Вже наступного року.