X

Skoda анонсувала на 1 серпня подвійний дебют

Чешская марка официально представит обновленные Scala и Kamiq

За два тижні до офіційної прем’єри Skoda опублікувала рендери Scala та Kamiq 2024 року. Як повідомили в компанії, оновлені хетчбек та кросовер представлять 1 серпня. Обидва отримають нові тонші фари, перероблені бампери та колісні диски у новому дизайні. Судячи з зображень, назва марки та найменування моделей на кузовах написані в новому корпоративному шрифті.

Салони новинок переглянуть у стилістиці останнього суперміні Fabia. Не виключено, що їх покажуть ще до прем’єри.

Під капотом чекатимуть знайомі трициліндрові двигуни 1.0 TSI та чотирициліндрові 1.5 TSI. Працюватимуть вони з шестиступінчастою механічною або семиступінчастою автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням. Не виключено, що дизельних версій у оновлених Scala та Kamiq не буде.

У 2022 році Skoda Kamiq був другим найбільш продаваним автомобілем бренду після Octavia. Клієнтам поставили 96 300 кросоверів, у тому числі й зібраних у Китаї. Продажі Scala за ті ж 12 місяців досяг 39 500 одиниць.

Цього року чеська марка вже представила топову версію Laurin & Klement електричного кросовера Enyaq. Також анонсовано не менше шести електромобілів, які з’явиться на ринку до 2026 року. Восени цього року на окремих заходах компанія представить Kodiaq та Superb наступного покоління. На 2024 рік запланована прем’єра оновленої Octavia, а від нового Fabia Combi марка відмовилася через посилення норм шкідливих викидів.

Також Skoda почала просування на ринок В’єтнаму. Партнером компанії у цьому проєкті виступає Thanh Cong Motor Vietnam (TC Motor). На першому етапі автомобілі імпортуються із Європи. З наступного року у В’єтнамі почнеться локальне виробництво Skoda Slavia та Kushaq. Крупновузлове складання хетчбека та кросовера налагодять на заводі у провінції Куангнінь.

Читайте також:
Нова Skoda Kodiaq проходить випробування на Нюрбургрингу (фото)