X

Skoda може зняти з конвеєра три популярні моделі – у чому причина

Єврокомісія продовжує просувати впровадження екологічного стандарту «Євро-7». І це при тому, що провідні автовиробники неодноразово висловлювалися про негативний вплив цієї норми на галузь. Серед них компанія Skoda.

Чеський виробник заявив, що змушений буде відмовитися відразу від трьох своїх популярних моделей, якщо «Євро-7» все ж таки впровадять. За словами президента виробничої ради Skoda Ярослава Повшика, конвеєр покинуть Kamiq, Scala та Fabia. На їхню частку припадає 31% від загального обсягу продажів компанії і це рішення, безсумнівно, вплине на фінансовий стан Skoda.

Нагадаємо, що вперше про впровадження екологічного стандарту «Євро-7» стало відомо у 2020 році. Нова норма зібрала чимало хейтів з боку автовиробників і була відправлена ​​на доопрацювання. Однак навіть після внесених правок вона не стала м’якшою. При цьому переносити її впровадження Єврокомісія не планує і заявляє про те, що компанії вже зараз повинні модернізувати моделі авто, що випускаються, або зовсім переходити на виробництво електромобілів. Поки що йдеться про запуск нового стандарту у 2026 році.

Читайте також:
У ЄС заборонили продаж авто з ДВЗ: коли норма набуде чинності