X

Skoda відзначила українців особливою нагородою

Під час глобальної конференції “Explore More 2.0”, яка відбулась наприкінці квітня, голова ради директорів Skoda Auto Клаус Зелмер розповідав про підсумки минулого року. Не раз звучали фрази “через вторгнення Росії в Україну”, “під впливом російсько-Української війни” або “незважаючи на війну в Україні”. Зокрема пан Зелмер зауважив, що він вітає відновлення з червня 2022 року виробництва на українському заводі “Єврокар” в Соломоново, де виробляються автомобілі Skoda. 

Визнання української компанії отримали і подальше визнання. Щороку в рамках Brand Day і церемонії «Імпортер року» Škoda відзначає кращих імпортерів і дистриб’юторів за різними напрямками – продажі у Європі та у світі, післяпродажне обслуговування, бренд та інновації, діджитал та ін. За підсумками 2022 року команда компанії «Єврокар» не тільки увійшла до п’ятірки найкращих країн за показником долі ринку у Європі, а й отримала унікальну нагороду – Škoda Special Recognition Award. Таким чином автовиробник відзначив «наполегливу працю і залученість української команди у складних умовах».

«Я хочу висловити щиру подяку Škoda Auto за цю почесну нагороду, – коментує директор компанії «Єврокар» Марина Яковлева. – Це дуже важливо для нашої команди, особливо зараз – визнання того, що було зроблено у цей трагічний рік нашого життя і життя всієї країни. Я захоплююся і пишаюся нашими дилерами, які попри постійні обстріли, блекаути, відсутність тепла та води продовжували працювати і робити свій внесок у нашу Перемогу. Хочу віддати належне нашим клієнтам та прихильникам бренду Škoda. Ця нагорода є також і їхнім досягненням, оскільки вони обрали наші автомобілі і віддали перевагу Škoda – бренду, який з перших днів від початку війни підтримав нашу країну. Це наша спільна нагорода, і я щиро дякую всім, хто робить нашу країну краще і безпечніше».

У 2022 році, незважаючи на загальне падіння продажу автомобілів в Україні, Škoda збільшила долю ринку до 7,1%, що стало найкращим показником бренду за останні 15 років. Протягом п’яти років Škoda входить до четвірки найбільш популярних автомобільних брендів в Україні, а модель Škoda Octavia є беззаперечним лідером у своєму сегменті протягом 10 років. Флагманський кросовер Škoda Kodiaq займає, як у попередні рокі, другу позицію в сегменті з долею 22,8% (+7,1%). Він залишається одним з найпопулярніших в Україні кросоверів і входить у ТОП-5 серед усіх моделей.

Škoda Auto з перших днів повномасштабного вторгнення підтримала Україну, надаючи гуманітарну допомогу переселенцям в Україні та Чехії, а 3 березня 2022 року разом з VW Group зупинила виробництво в Росії.