X

Skoda дасть змогу одному водієві керувати двома авто одночасно

Автомобили Skoda становятся все более технологичными, обрастая новыми функциями и опциями

Більшість світових автовиробників оснащують свої нові моделі напівавтономною системою водіння. У кожному конкретному випадку система працює за своїм алгоритмом. Не залишилася осторонь і чеська компанія Skoda, яка також зробила крок назустріч автономному керуванню.

Спільно з інженерами технічного університету Острави вони розробили унікальну систему “Follow the Vehicle”. Вона дає змогу одному водієві керувати одночасно двома автомобілями. Тобто водій головної машини задає маршрут, швидкість і положення на дорозі, а друге авто рухається відповідно до цієї інструкції, на відстані в 10 метрів.

За словами керівництва компанії, програма пройшла перший етап тестування, в якому були задіяні дві Skoda Superb iV. Обмін даними між ними відбувався за допомогою системи Car-to-X. Крім того, другорядне авто було обладнане спеціальними датчиками, радарами і камерами, які «стежили» за головною машиною. Сигнали опрацьовував спеціальний блок, тому автомобіль міг  точно повторити всі дії головної машини в режимі реального часу і навіть об’їжджати перешкоди. Транспортний засіб навіть може припаркуватися самостійно без втручання людини.

Коли саме ця система буде реалізована на серійних машинах марки, поки  що невідомо. Але виробник уточнив, що вона буде цікава службам каршерінгу і агентствам з оренди автомобілів.

Читайте також:
Skoda "прокачала" ремені безпеки: що придумали в компанії