X

Помер почесний голова та син засновника корпорації Toyota

У вівторок, 14 лютого 2023 року, пішов із життя почесний голова ради директорів корпорації Toyota Motor Corporation Сеітіро Тойода. Йому було 97 років. У прес-службі автовиробника повідомили, що причиною смерті стала серцева недостатність.

Сеітіро Тойода є сином засновника компанії Кіїчіро Тойоди. Свою кар’єру в ній він розпочав у 27 років. За роки діяльності Сеітіро обіймав різні посади, у тому числі був президентом Toyota з 1982 по 1992 рік. Вважається, що саме він ухвалив низку ключових рішень, які дозволили компанії стати лідером у галузі та вийти на американський ринок.

З подачі Сеітіро була створена ефективна система контролю якості автомобілів, що випускаються. Також він став ініціатором створення преміальної марки Lexus та розробки гібридних автомобілів. Як центральна фігура в глобальній експансії Тойода дав зелене світло першим заводам компанії в Канаді та Європі.

Читайте також:
В аварії загинув знаменитий гонщик та шоумен Кен Блок

Від справ Сеітіро Тойода відійшов лише у 2009 році, після чого був призначений почесним головою ради директорів. Очолив компанію його старший син – Акіо Тойода.

Shoichiro Toyoda, Honorary Chairman of Toyota Motor Corp., talks to reporters at a press conference in Tokyo, Thursday, March 4, 2004. Photographer: Andy Rain/Bloomberg News