X

Слідом за Toyota свій завод у РФ закриває і Mazda

Під впливом санкцій світові автовиробники продовжують залишати російський ринок. Так, після шести місяців простою, свій завод у Санкт-Петербурзі закрила компанія Toyota.

На цьому підприємстві збирали кросовери Toyota RAV4 та седани Camry. Виробник заявив, що не бачить перспектив щодо відновлення діяльності. При цьому він поки що не готовий закрити дилерську мережу, оскільки в країні є власники автомобілів марки. Ремонт машин будуть проводити доти, доки будуть у наявності запчастини.

Слідом за Toyota про закриття свого заводу, що знаходиться у Владивостоці, заявила компанія Mazda. Глава СП Mazda-Sollers зазначив, що ланцюжок поставок порушений і найближчим часом його відновити навряд чи вдасться, тому складання машин неможливе.

Читайте також:
Nissan продовжив простій автозаводу у Росії

Ця заява поки не офіційна, але це справа часу. Адже конвеєр підприємства зупинено. Що стосується технічного обслуговування автомобілів клієнтів марки, то тут поки що без змін. Дилерські центри працюють, але це також не довго. Адже запчастини вже закінчуються, а їхнє ввезення в країну неможливе через санкції.