X

Злитися в екстазі — Renault може проміняти Nissan на Fiat-Сhrysler

Между альянсом Fiat Chrysler (FCA) и французской компанией Renault идут переговоры о слиянии. Без согласия Nissan два автоконцерна обсуждают вопрос создания нового альянса

Майбутня співпраця двох крупних автовиробників – альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi та Fiat Chrysler (FCA) обіцяє стати не простим партнерством, а перерозподілом світового авторинку. Переговори, що відбулися цієї неділі, поки що не завершені, але експерти вже роблять невтішні прогнози для Nissan.

Відомо, що на переговорах Renault-FCA обговорювали доцільність глобального злиття на рівних умовах з метою утворення нового автомобільного альянсу. Его капіталізація становитиме $37 млрд. з можливістю випускати від 8,7 млн до 15 млн авто на рік. Це допоможе  виробникам об’єднати зусилля з розвитку нових технологій електромобіль носі й дасть можливість випускати сумісні продукти. Подейкують, що таке злиття може бути оформлене через голландську холдингову компанію і передбачатиме рівну вагу в управлінні кожною із сторін.

Як відомо, альянс FCA почувається  впевнено на північноамериканському ринку, але в Європі йому похвалитися нічим. В Renault ж усе навпаки – в Європі і на ринках, що розвиваються, він сильний, а в Америці його майже не знають.

Таке об’єднання може вирішити поточні проблеми, але відсуне на другий план інтереси Nissan, який був оплотом альянсу Renault упродовж двох десятиліть. Зокрема, FCA може витіснити Nissan із США у важливому сегменті пікапів.

Читайте також:
Батарея Nissan Leaf рассчитана на 22 года эксплуатации

Проблеми між Renault та Nissan назрівали давно, але загострилися після арешту Карлоса Гона. Французи намагалися налагодити відносини з японцями, але ті вважали, що їм пропонують невигідні умови. У результаті, отримавши кілька відмов, Renault почав шукати іншого партнера, яким і став Fiat Chrysler.

Якщо Nissan і Mitsubishi Motors не вийдуть з альянсу з Renault, то новый  автогігант стане найбільшим у світі. Але не факт. Nissan поки що відмовляється коментувати операцію Renault-FCA.

Керівництво японської компанії на переговори не запрошували, згоди не запитували, і деталей операції не обговорювали. Його просто поставили перед фактом, що в можливому альянсі у нього буде лише один голос в дорадчій раді. Отже, стає зрозуміло, що в Ніссан хисткі позиції, і чим закінчиться для нього ця історія – невідомо.

Водночас, японський автовиробник має неперевершені напрацювання щодо електрифікації автомобілів. Викинувши його з альянсу, і Fiat, і Renault зрештою можуть від цього постраждати.

Читайте також:
Nissan показал загадочный кроссовер