X

Сміливе рішення: Lexus готує новий спорткар з яскравим дизайном

Новинка получил современное оснащение кабины и гибридную установку

Японський преміальний бренд Lexus, який входить до складу компанії Toyota Motor, має намір випустити на ринок нове спортивне купе. Це досить сміливе рішення, адже наразі попит мають кросовери й електромобілі, а продаж спорткарів впевнено котиться вниз.

За даними інсайдерів, новинка отримає назву UC, яка розшифрується як Urban Coupe. В її основу ляже подовжена версія платформи SGP (Subaru Global Platform), на якій базується Toyota GR 86, представлена в квітні цього року. Очікується, що довжина купе буде досягати 4265 мм, що на 235 мм менше, ніж у співплатформної моделі.

Спираючись на отримані від виробника дані, дизайнери видання Motor.es створили перший рендер моделі. Судячи із зображення, новинка отримає решітку радіатора, як у Lexus LC Ctype, і незграбну головну оптику, яка за своїм оформленням перегукується з другим поколінням NX. При цьому силует в точності повторить донора.

Читайте також:
Новый Lexus NX 2021 - чем удивило второе поколение кроссовера?

В оснащення салону увійде сучасна інформаційно-розважальна система, а також новітні асистенти безпеки та системи допомоги водієві. У рух Lexus UC, імовірно, приводитиме гібридна силова установка на основі 2,4-літрового турбодвигуна. Сумарна віддача становитиме 228 к.с. (249 Нм). Прем’єра спортивного купе відбудеться восени цього року, а в продаж він надійде в 2022-му.