X

Як Ален Делон презентував найшвидший серійний автомобіль

У цей день, 15 вересня 1991 року у Версалі неподалік Парижа був представлений розкішний суперкар Bugatti EB 110 GT. Машину показали до 110-річчя Етторе Бугатті саме в день його народження. До презентації, що зібрала понад 5000 гостей, залучили легендарного актора Олена Делона, який став учасником незабутньої фотосесії.

1987 року італійський підприємець Романо Артіолі спробував відродити легендарну марку Bugatti. Він отримав права на ім’я і заснував компанію Bugatti Automobili. У співпраці з дизайнером Марчелло Гандіні було створено суперкар Bugatti EB 110 GT.

Назва моделі містить ініціали родоначальника фірми Етторе Бугатті, а число 110 його сторічний ювілей. Автомобіль був оснащений 12-циліндровим 3,5-літровим мотором із чотирма турбокомпресорами, що розвивав 582 к. c. Двомісне купе з кузовом із композитних матеріалів на той час отримало звання найшвидшого серійного автомобіля у світі – його максимальна швидкість досягала 340 км/год.

Всього було випущено близько 140 екземплярів Bugatti EB 110, включаючи експериментальні та гоночні машини. Спад у європейській та американській економіці змусив Bugatti Automobili SPA припинити існування.

Читайте також:
Єдиний прототип праворульного Bugatti EB110 SS шукає нового власника