X

17 липня 1927 року на трасі Нюрбургрінг вперше пройшло Гран-прі Німеччини

Сьогодні тут проводяться різні гоночні змагання, у тому числі престижний марафон 24 години Нюрбургрінгу.

17 липня 1927 року на трасі Нюрбургрінг вперше пройшло Гран-прі Німеччини. Автомобільні перегони у горах Ейфель на призи німецького автомобільного клубу почали проводити ще на початку 20-х років.

Однак, щоб забезпечувати робочі місця й залучати туристів, була потрібно кільцева траса. Розроблений її профіль повністю відрізнявся від інших автодромів більшою кількістю поворотів. Будівництво почалося у 1925 році й закінчилося через два роки. А вже у 1927 році на трасі був проведений Гран-прі Німеччини.

Крім того, вона була відкрита по вечорах і в уікенди як однобічна платна дорога. Повна траса складалася з 174 поворотів, і була в середньому 8–9 метрів шириною.

Першу гонку – Гран-Прі Німеччини, проведену на цій трасі, виграв Рудольф Карачіолла на Мерседесі. Початковий варіант відрізнявся солідною довжиною кола (більше 22 кілометрів), складністю (73 повороти) і великим перепадом висот.

У 1939 році повне кільце було використане у перегонах востаннє, і після цього Гран-прі проводилися тільки на Північній петлі – Нордшляйфе. Сьогодні тут проводяться різні гоночні змагання, у тому числі престижний марафон 24 години Нюрбургрінгу, у якому беруть участь і наші українські гонщики.