X

Автобус Toyota Sora отримав функцію керування світлофорами

Компания Toyota усовершенствовала свой автобус Sora 1 на топливных элементах, оснастив его рядом передовых электронных систем для оптимизации движения в городе

Toyota Motor Corporation підготувала для свого водневого міського автобуса Sora1  низку інноваційних рішень. Серед них система превентивної безпеки ITS (Intelligent Transport Systems), що допомагає оптимізувати завантаження на маршруті, швидкість та підвищує точність прибуття на зупинку. Назва Sora є акронімом слів Sky (небо), Ocean (океан), River (річка), Air (повітря), представляючи таким чином водний цикл землі.

Автобус також отримав функцію оповіщення водія про пішоходів у сліпих зонах під час правого повороту. Також з’явилася кнопка аварійної зупинки в салоні, якою можуть скористатися пасажири в нештатній ситуації – наприклад, якщо водій раптом знепритомніє.

Однак чим справді дивує водневий автобус Toyota Sora 1, так це здатність визначати відстань між автомобілями. Це дає змогу автобусам рухатися в колонах рівномірно, не накопичуючись по два і більше перед світлофорами і на зупинках. Ба більше, останній автобус в колоні може подавати команду світлофору для утримання зеленого сигналу, щоб не розривати колону.

А стосовно силової лінії, то водневий автобус Sora 1 приводять в рух два електромотори. Кожний з них розвиває потужність 113 кВт і максимальний крутильний момент в 335 Нм. Мотори живлять твердотільні полімерні батареї Toyota FC Stack.

Нагадаємо, що офіційний старт продажу водневих автобусів Toyota було дано березні 2018 року. До Олімпіади 2020 в Токіо планується закупити 100 таких машин.