X

Автобусам Marco polo виповнилося 74 роки

6 августа 1949 года был образована бразильская компания Marcopolo S.A., ставшая впоследствии крупнейшим производителем автобусов в стране

У цей день рівно 74 роки тому народився Бразильський виробник автобусів Marcopolo. Компанія спочатку мала назву Nicola & Cia Ltd. А розташовано її було в південному бразильському місті Кашіас-ду-Сул, штат Ріу-Гранді-ду-Сул.

Спочатку у фірмі працювало лише 15 осіб, а виготовлення автобусів капотної компоновки було повністю ручним.

Перший автобус Marcopolo (1949 р.)

У 1953 році фірма освоїла випуск безкапотних кузовів на сталевому каркасі. У 1971 компанія змінила назву на Marcopolo SA Carrocierias e onibus.

Автобус Marcopolo із суцільнометалевим каркасом кузова (1953 р.)

Сьогодні це найбільший виробник автобусів у Бразилії, що випускає різноманітні моделі – від малого класу до особливо великого, як міські, так і туристичні, а також шкільні. Продукцію експортують у понад 60 країн.

Наразі Marcopolo має чотири заводи в Бразилії, а також підприємства в Аргентині, Австралії, Колумбії, Індії, Мексиці та Південній Африці. У 2008 році вона оголосила про створення спільного підприємства з Tata Motors для виходу на індійський ринок. На жаль, Marcopolo закрила свій завод у Португалії у вересні 2009 року через економічний спад.

Цікаво, що на місцевому ринку низку моделей автобусів Marcopolo S.A. можна зустріти під іншими брендами – Ciferal (вже не існує), Volare, а також Neobus. У 2007 році кореспонденту “Автоцентрy” вдалося побувати в Ріо-де-Жанейро та сфотографувати цікаві моделі в їхньому рідному “середовищі проживання” (див. фото нижче).

Marcopolo Paradise 1450

Marcopolo Ideale 770

Marcopolo Viaggio

Marcopolo Volare A6

Marcopolo Torino

Marcopolo Senior Midi

Шкільний автобус Marcopolo Senior GV на шасі Volkswagen

Marcopolo Senior на шасі Mercedes-Benz LO 914

Ciferal Turquesa на шасі Volksbus 16-210 Euro II

Neobus Thunder на шасі Volksbus 8-150

Читайте також:
Marcopolo презентує свій перший автономний автобус